Du kan nu tilmelde dig Integrationstræf 2021

16-09-2021

Sæt kryds i kalenderen den 8. november 2021, hvor Integrationstræf 21 afholdes på Hotel Comwell i Kolding.

Efteråret byder på regeringens udspil ”Danmark kan mere I”, ligesom Reformkommissionen sidst på året forventes at komme med deres bud på løsninger og nye perspektiver på, hvordan en bedre integration kan forløse et arbejdskraftpotentiale. Samtidig skal vi forberede modtagelse og integration af nye congolesiske kvoteflygtninge, ligesom det er forventningen, at kommunerne vil skulle modtage evakuerede afghanere.

Under titlen ”Flere ind i arbejdsfællesskabet – find potentialerne” stiller vi skarpt på, hvad der skal til for at få flere ikke-vestlige borgere i gang på arbejdsmarkedet. Vi drøfter nytteindsats, tværfaglighed og helhedsorienterede indsatser i samspil med virksomhedsrettede indsatser og sætter fokus på motivation og potentialer, så endnu flere kan komme ind i fællesskabet.

Du kan blandt andet møde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen i vigtig debat og professor Nina Smith, der vil fortælle om Reformkommissionens arbejde med udfordringer og potentialer for borgere med ikke-vestlig baggrund.

Vi har også inviteret Gladsaxe Kommune til at fortælle om deres arbejde med helhedsorienterede indsatser for udsatte familier med ikke-vestlig baggrund og Næstved Kommune, der vil fortælle om deres model for sproglig opkvalificering af borgere omfattet af LAB.

Se program og tilmeld dig Integrationstræf på KL’s hjemmeside