Lærematerialet til Indfødsretsprøven er blevet opdateret

24-08-2021

Forberedelsesmaterialet til Indfødsretsprøven er nu blevet opdateret og vil fremover blive opdateret årligt.

Lærematerialet, der anvendes som forberedelse til Indfødsretsprøven, er blevet opdateret. Der er også tilføjet nye emner, mens andre er udgået eller omskrevet.

Opdateringen er gennemført for at sikre, at lærematerialet er korrekt, aktuelt og relevant i forhold til Indfødsretsprøvens formål om at teste prøvedeltagerens kendskab til danske samfundsforhold, kultur og historie.

Der er i opdateringen lagt særlig vægt på, at historiedelen i øget omfang peger frem mod nutidens danske samfundsforhold. Der er herunder tilføjet nye temaer om relevante politiske emner som klima, sundhed, ligestilling mellem køn, nyere dansk udenrigspolitik, antisemitisme og anden ekstremisme. Derudover er der med henblik på at øge prøvedeltagernes forståelse af dansk kultur tilføjet nye afsnit om N.F.S. Grundtvig og om Norden, og der er sket en generel opprioritering af dansk litteratur, billedkunst og skulptur, musik, arkitektur og design, scenekunst samt film og tv.

Opdateringen har fundet sted i samarbejde med eksterne videnspersoner.

Lærematerialet vil fremover blive opdateret en gang årligt, så det altid er helt aktuelt.

Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Jeg er glad for, at lærematerialet nu er blevet opdateret. Vi skal selvfølgelig være helt sikre på, at materialet ikke indeholder forældede oplysninger. Derfor er det også godt, at materialet fremover vil blive opdateret årligt. Prøvedeltagerne kan dermed trygt benytte materialet til at blive klogere på samfundsforhold, kultur og historie. Det er helt rimeligt, at kommende statsborgere skal læse lidt op på sagerne for at kunne bestå prøven, før de får deres statsborgerskab. Og når de sætter sig ned med en kande kaffe for at forberede sig, skal de selvfølgelig kunne regne med, at der ikke er fejl i lærematerialet.”

Det opdaterede læremateriale er forberedelsesmateriale til de kommende indfødsretsprøver, der næste gang afholdes 24. november 2021.

Se lærematerialet til Indfødsretsprøven på vidensportalen Integrationsviden.dk

Se lærematerialet til Medborgerskabsprøven på vidensportalen Integrationsviden.dk