Portræt af en medarbejder i SIRI: Tina

Billede af Tina

Tina er ansat som sagsbehandler i kontoret Fast Track og Erhverv, hvor hun bl.a. er kontaktperson for virksomheder. Hun har en baggrund som kontorfunktionær.

Jeg har arbejdet med udlændinge hele mit voksne liv. Jeg startede i Direktoratet for Udlændinge i 1993 i forbindelse med krigen på Balkan. Først i journalen, hvor vi lavede registreringer på journalkort, og afgørelser til udlandet blev sendt med en telex. Siden blev vi moderniseret med en fax-maskine. Jeg rokerede senere til ekspeditionen for at have samtaler med de borgere, som hele vores arbejdet handler om. Efter en del år med borgerbetjening rokerede jeg til et sagsbehandlerkontor, og her sidder jeg i dag. Jeg har været i forskellige afdelinger, men mit arbejdet har altid være sagsbehandling.

Jeg synes stadig efter så mange år, at hver dag er noget nyt. Hos SIRI kan man selv vælge sine udfordringer. Hvis man er indrettet således, at man ønsker udfordringer, er der masser af det, også for en funktionær. Jeg behandler ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse for højtkvalificeret arbejdskraft for rigtig mange virksomheder i Danmark. Det er et område, som der altid er stor fokus på. Jeg er kontaktperson for flere virksomheder, som kan kontakte mig, hvis der er tvivl om fx regler og lovgivning. Jeg har indimellem også vagter i vores borgerservice, hvor jeg bliver udfordret på EU-området. Derudover er jeg også del af SIRIs projekt med et nyt IT system.

Alt i alt er SIRI en fantastisk arbejdsplads med rigtig gode kollegaer og et godt fællesskab.