Flere kommuner får støtte til handleplaner

11-09-2017

Kommuner får nu støtte til at udvikle og implementere handlingsplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering.

Hvis ekstremisme og radikalisering skal forebygges i kommunerne, er der behov for at sammentænke indsatsen med kommunens øvrige politikker, så der ikke opbygges parallelindsatser i forhold til håndtering af ekstremisme.

Derfor får yderligere tre kommuner nu støtte i form af konsulentydelser til udvikling og implementering af handleplaner til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering. Desuden modtager kommunerne undervisningsforløb, workshops samt udarbejdelse af parathedsvurdering, operationel handlingsplan og faglig støtte til eksekvering af handlingsplanerne i praksis.

De tre udvalgte kommuner er:

  • Københavns Kommune
  • Hjørring Kommune
  • Skive Kommune

Kommunerne er blandt andet udvalgt på baggrund af konkrete behov i kommunerne for at styrke det tværsektorielle samarbejde på området samt gode beskrivelser af forbedringspunkter og forventet udbytte ved deltagelse i initiativet.

Holbæk, Fredericia, Frederikshavn, Ishøj, Kalundborg, Næstved og Odense kommuner deltager allerede i initiativet, der løber til slutningen af 2017.