Nyt materiale til kommuner om modtagelse af FN-kvoteflygtninge

19-01-2023

SIRI har udarbejdet og samlet materiale, som kan understøtte kommunernes indsats og sikre en god modtagelse af FN-kvoteflygtninge.

Det er en særlig opgave at modtage FN-kvoteflygtninge, som ofte har brug for intensiv støtte i den første tid i Danmark. Mange af de kvoteflygtninge, som kommer i disse år, kommer fra DR Congo og har boet i flygtningelejre i Rwanda i mange år. De er enlige kvinder, ofte med børn. De første er ankommet til Danmark, mens flere forventes at komme i løbet af 2023.

Vi har samlet følgende materiale:

  • En tjekliste med opgaver, som kan være relevante at gennemføre før, under og efter modtagelsen
  • 'Instruktionsvideoer' om praktiske forhold ved livet i Danmark – udarbejdet i samarbejde med DRC Dansk Flygtningehjælp og Aarhus Universitet (AU)
  • Anbefalinger til kommuner om modtagelse af FN kvoteflygtninge fra DR Congo, udarbejdet af Aarhus Universitet (AU) og DRC Dansk Flygtningehjælp

SIRI vil i 2023 holde regionsvise virtuelle møder for at sikre vidensdeling på tværs af kommunerne. Møderne er for kommuner, som har modtaget eller skal modtage FN kvoteflygtninge i 2023.

Find materialer, tilmeld dig til sparringsmøde eller læs mere om modtagelse af FN-kvoteflygtninge på integrationsviden.dk